Открийте света с
club MAGELLAN

Кратко представяне | Заявка за записване

 

     САМОЛЕТНА ПРОГРАМА
ЛИСАБОН И ОСТРОВ МАДЕЙРА 
Слънчева почивка на острова на вечната пролет
16 24 октомври 2017
9 дни / 7 нощувки
Лисабон-разположен върху седем ниски хълмчета до река Тежу, градът просто сияе в отражението си в реката . Един поглед и ще сте влюбени в него  В центъра има широки, оградени с дървета площади, украсени от сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град със своите стръмни улички и уютни барове предлага невероятна атмосфера.
Остров Мадейра, известен като "цъфтящата плаваща градина“ на Атлантика е една от предпочитаните дестинации за екскурзии и почивки, разположен между Канарските и Азорските острови,. В миналото - убежище на пирати, днес Мадейра е популярна дестинация и истински рай, където туристите целогодишно могат да се наслаждават на зеленината на острова, мекия климат, прочутото вино Мадейра, уникалната флора и фауна. Основният туристически център на Мадейра е столицата Фуншал. Оживен и пъстроцветен град,изпълнен с калдъръмени улички, носещи духа на елегантните имения, както и аромата на тропическите растения и градини. Фуншал  предлага  нещо повече от мечтана ваканция и пленителна атмосфера. Въпреки че столицата има много плажове, отличени с престижния син флаг, самият остров Мадейра има по-скоро скалисти плажове и тук меките пясъчни ивици са рядкост. Туристите, които обичат купоните през нощта трябва да се огледат за друго място за отдих, но за роматици и хора, които търсят спокойствие и бягство от стресиращото ежедневие, то Мадейра е отличен избор.
 
Цена от Варна от 899 евро/ 1759 лева на човек
 
Цените са за ранни записвания валидни до 31.03.17 или до изчерпване на местата.
 
Хотел
На човек в двойна стая
Дете до12г- доп. легло дв.ст.с 2 възр
Трети възрастен в двойна стая на доп.легло
Лисабон-   Turim Restauradores 3*
Мадейра – Windsor 4*
899 евро /
1759 лв.
На запитване
 
На запитване
Лисабон – Mundial 4* 
Мадейра – Windsor 4* със
969 евро /
1895 лв.
 
779 евро/
1524 лева
889 евро /
1739 лева
Лисабон Mundial 4**/Lisboa hotel 4*
Мадейра - Pestana Casino Park hotel 5*
1069 евро /
2090 лв.
839 евро/
1641 лева
929 евро / 1817лева
Цената включва:
Ø Самолетен билет Варна-София – Лисабон – Фуншал /Мадейра/ – Лисабон – София-Варна ;
Ø 3 нощувки на база нощувка със закуска  в избрания хотел Лисабон ;
Ø 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел на Мадейра ;
Ø трансфери летище – хотел – летище по програмата ;
Ø Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/ ;
Ø Водач от фирмата организатор „АБ травел“ при минимум 20 записани туриста ;
Цената НЕ включва:
Ø Полет Варна- София – Варна с/у допълнително заплащане , цена на запитване 
Ø Екскурзии по желание
Ø доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 
Необходими документи:       - лична карта или задграничен паспорт
                                                 - За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него
Полети:
16 октомври   София – Лисабон  18:10 – 23:00
19 октомври   Лисабон - Фуншал следобеден / 18.50-20.40 подлежи на препотвърждение/
23 откомври   Фуншал - Лисабон следобеден 16:35 18:15 подлежи на препотвърждение/               
24 октомври  Лисабон – София   00:05 – 06:00 на следващия ден
Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.
 
Примерна програма:
 
Първи ден /16.10.2017/
Полет Варна София  18:10 – 19:00
Полет от София  в 20:50, каца в Лисабон в 23:00. Трансфер летище-хотел. Настаняване в хотела
 
Втори ден /17.10.2017/
Закуска и свободно време.
Възможност за полудневна екскурзия на Лисабон с екскурзовод на български език /доплащане 35 евро-входни такси не са включени/. Лисабон често е наричан градът на седемте хълма, перлата на Португалската колониална империя или просто градът на Фадo.
По време на обиколка на ще  разгледате емблематичните обекти, свързани с португалския Златен век:Църквата на манастира Жеронимуш/ЮНЕСКО/, кулата Белем/ ЮНЕСКО/ и паметника на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели. За да усетим истинския вкус на Португалия –ще дегустираме един от най-известните традиционни сладкиши-pasteis de Belem, чиято рецепта се пази в тайна от векове.Продължаваме по крайбрежието на река Тежо до центъра на града.Следва най-старият квартал Алфама, където ще посетим средновековната крепост Сао Жорж. На връщане ще минем през най-известните площади на Лисабо-Росио и Рештоурадореш, булеварда Либердаде с най-скъпите маркови магазини.
И за да усетим истинския дух на Португалия ви каним на традионна ФАДО вечер.
Много са причините, които ще ви доведат в Португалия, на другия слънчев край на Европа. Една от тях несъмнено е местната кухня – разновидност на средиземноморската кухня, в която ще се влюбите. Но страната има и още нещо, с което се гордее – фадото. Тази легендарна музика е включена в списъка с нематериално наследство на ЮНЕСКО като нещо ,което трябва да се съхрани за поколенията.
Посещение на заведение с изпълнение на живо на  Фадо, съчетано с аромата на местната кухня и португалско вино - цена от 70 евро/резервира се и заплаща предварително/.
 
Трети ден /18.10.2017/
Закуска и свободно време за разходка.
Възможност за екскурзия до Синтра , Кабо да Рока, Ещорил и Кашкаиш – с/у доплащане/  Синтра е разположен на живописните хълмове на територията на Природен парк „Синтра – Кашкайш”, заобиколен от вековни гори, спираща дъха панорама и благословен с целогодишно благоприятен за почивка климат. През средновековието Синтра е била лятната резиденция на краля. От красотата и магнетизма му са били привлечени множество пътешественици, поети и представители на изкуството. Основните забележителности са две – кралският дворец в стария град и дворецът Пеня.Града е разположен на няколко хълма и може да се разхождате дълго по малките, стръмни улички. А от единият хълм се виждат разноцветно боядисаните къщи на отсрещния.
Кабо ди Рока – най-западната континентална точка на Европа е много красиво място. Самият нос е високо над океана и от наблюдателна площадка се разкрива защеметяваща гледка.
Замъкът Ещорил е малък, но изключително атрактивен дворец в Португалия. Той е разположен на самия бряг в едноименното португалско градче, което се намира в близост до Синтра. Самото градче Ещорил е част от община Кашкайш. Градчето е малко, но силно развито курортно селище, в което има рибарско пристанище. През 1942 година замъкът Ещорил е закупен от Мантеро Белард, който насочва изцяло двореца като арена на артисти и музикално изкуство. След смъртта на този португалски културен деец, сградата на замъка е дарена на съвета на Кашкайш и в нея се помещава регионалния исторически музей. Замъкът Ещорил е известен от тогава под името Verdades Faria. В момента в музея може да се видят важни и големи колекции от музикални инструменти. Редовно в замъка Ещорил се провеждат различни други изложби, концерти и културни мероприятия.
 
Четвърти ден /19.10.2017/
Закуска и свободно време за разходка.
Следобеден трансфер от хотела за летище.Полет от Лисабон за  Мадейра Трансфер до избрания хотел.
 
Пети ден /20.10.2017/
Закуска и свободно време за почивка. За тези, които предпочитат по-активната ваканция предлагаме:
възможност за целодневна екскурия до Сантана / източното крайбрежие/ - 55 евро без обяд/ 70 евро с обяд. Първо ще посетите селцето Camacha,с известната  фабрика за ракитени мебели. След това продължавате за Ribeiro Frio с развъдник за пъстърва. В Santana известна с забележителните си сламени къщи ще имате време да се разходите и да обядвате в местен ресторант/ не е включен в цената/. На връщане ще посетите градчетата Portela, Ponta de Sao Lourenco и Machico. Следобед връщане в хотела 
 
Шести ден /21.10.2017/
Закуска и свободно време за почивка.
Или възможност за целодневна екскурия до Порто Мониц / западното крайбрежие/ - 55 евро без обяд/70 евро с обяд. Първо ще посетите Camara de Lobos, китно рибарско селце запазило духа на острова. Cabo Girao където от най- високите европейски морски скали ще можете да се насладите на спиращите дъха гледки на острова. Ще посетите и  Porto Muniz – свободно време в града за разходка и обяд.  На връщане ще минете през градчетата Seixal и Sao Vicente. Следобед връщане в хотела 
 
Седми ден /22.10.2017/
Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата Фуншал и тропическата градина Монте Палас - същински ботанически рай в близост до Фуншал. Разположен върху 70 000 кв. м., паркът притежава екзотични растения, събрани от цял свят (Белгийски азалии, Южноафрикански сагови палми, Шотландски хедър, това са само някои от тях), както и много местни растения от богатите гори на Мадейра. Изкуствените водопади, създадени около градината и езерата пълни с пъстри японски диамантени шарани (Koi) добавят още чар и красота на градините, и ги превръщат в място, което никога няма да забравите.
 
Осми ден /23.10.2017/
Закуска и свободно време до обяд.Трансфер от хотела за летище. Полет от Фуншал за Лисабон.
 
Девети ден  /24.10.2017/
Полет от Лисабон в 00:50, каца в София в 06:00. Полет от София до Варна 07:10 – 08:00
 
Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите-15 души.
Обиколката в Лисабон е на български език. Предложените екскурзии за Мадейра са на английски език.
Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта). Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер  на 50% от цената, който е невъзвратим.
 
Форсмажор: Агенцията  не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.
 
© 2008 Клуб Магелан ООД, Варна     Уеб дизайн Informano     Поддръжка Клуб Магелан