Блог

7 магически места, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота си

08.01.2019

7 магически места, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота си

По света има много невероятни места, които предлагат не само забележителна природа, но и усещане, че сме попаднали в един приказен свят. И въпреки, че в наши дни всичко ни е само на един бутон разстояние и можем да се пренесем където пожелаем само с няколко клавиша на клавиатурата, то за да усетим истинското богатство, дадено ни от природата е нужно да посетим определени места сами, поне веднъж в живота си.

В следващите редове ще ви покажем топ 7 на най-магическите места, които ви пожелаваме да посетите, ако все още не сте.

  1. Северното сияние, Исландия

Северното сияние е оптично явление, което се образува след взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението се наблюдава в полярните региони, в частност Норвегия, Канада, но най-вече Исландия. „Танцът“ на цветовете, който се получава е наистина нещо впечатляващо, но за да се насладите изцяло е по-добре да наблюдавате сиянието в слабо заселен регион, извън големите градове, тъй като осветлението и високите сгради пречат на пълноценното наблюдение на това невероятно зрелище.

  1. Памуккале, Турция

Малкият турски курортен град привлича множество туристи целогодишно благодарение на уникалния природен феномен намиращ се в околностите му, на едва 30 км. от град Денизли.

В близост до Памуккале са разположени останките от древногръцкия град Хиераполис, който бил много популярен сред римляните страдащи от ревматизъм и кожни болести, тъй като там извирали множество минерални извори. Именно богатата на минерални соли вода, идваща от тези извори пада от голяма височина и с времето е създала ослепителните бели каскади, приличащи на огромна памукова плантация. Водата е с температура от около 35-37 градуса и на места водните струи са издълбали терасовидните каскади, създавайки натурални топли басейни.

  1. Розовото езеро Хилиър, Австралия

Едно от най-загадъчните природни явления се намира на остров Мидъл, недалеч от бреговете на Западна Австралия. Там, обградено от бели солни отлагания и тъмнозелени гори, се намира розовото езеро Хилиър. Това невероятни красиво творение на природата се е превърнало в главоблъсканица за учените от 1950 г. насам. Първоначално те се надявали да открият особен вид водорасли, които да „обвинят“ за розовия цвят на езерото, но за тяхна изненада пробите от Хилиър не съдържали подобни съставки. И така близо 70 години загадката по образуването на цвета на езерото остава неразгадана, но пък гледката е поразително красива.

  1. Сагано, Япония

В западните покрайнини на японския град Киото се намира една от най-големите туристически атракции в Страната на изгряващото слънце – бамбуковата гора Сагано. Посетителите на това приказно място остават безмълвни не само завладени от красотата и спокойствието на бамбука, но и от звуците които вятъра оставя след себе си, преминавайки през гъстия буков лес. Посещението на гората е напълно безплатно, а най-подходящото време за посещение е рано сутрин.

  1. Националният парк Маранйенсес, Бразилия

Близо до река Амазонка, в щата Мараняо, се намира феноменалният парк Маранйенсес. На площ от 300 кв. м. се разполагат зашеметитено бели дюни и сини лагуни, и въпреки, че прилича на пустиня Маранйенсес не е. Даже напротив, през дъждовния сладката вода се събира между пясъчните дюни и превръща мястото във феномен. Само за сравнение – в Маранйенсес падат около 300 пъти повече валежи от Сахара, а лагуните са най-пълноводни в месеците между Юли и Септември. Още по-интересното в случая е, че въпреки, че лагуните почти изцяло изчезват през сухия период на годината, когато дъждовете се върнат мястото се превръща в дом на множество риби, миди и дори костенурки, които живеят там целогодишно.

  1. Великата китайска стена

Един от символите на Китай, който въпреки, че не е природен феномен според нас заслужава да се намира в тази класация. Великата китайска стена всъщност е съвкупност от множество стени построени през вековете от различните династии управлявали многолюдната страна. За това и на места можем да видим различните материали от различни епохи – кал, камъни, дървета, тухли. Стената е построена за да се предпази Китай от настъплението на различните племена и чужди нашествия, а в наши дни е едно от местата, които всеки трябва да посети поне веднъж в живота си.

  1. Венеция, Италия

Няма как подобна класация да не завърши с едно от най-романтичните места не само в Европа, но и в света. Гранд Канале във Венеция е един от основните коридори през които романтични двойки от цял свят наемат гондолиер да ги преведе за да стигнат до малкия залив Сан Марко. Дължината на Гранд Канале е по малко от 4 км. а ширината варира между 30 и 90 метра.