Блог

Най-красивите острови в Европа

23.02.2018

Най-красивите острови в Европа

По света има много красиви места, които си заслужават да бъдат посетени и докато някои са на много хиляди километри от нас, други са лесно достъпни и при малко свободно време и добро планиране можем да ги посетим с лекота.

В следващите редове ще откриете част от любимите на Клуб Магелан острови в Европа.

Парос, Гърция

Започваме с един сравнително непознат за повечето хора остров, който в по-голямата част на 21ви век бива пощаден от масовия туризъм, но всичко започва да се променя когато снимки на този приказен остров се появяват в различни туристически списания и уебсайтове.

Остров Парос е третият по големина Цикладски остров и в древността е бил известен с добива си на мрамор, така че красивите бели, мраморни къщи не трябва да ви изненадват. А ароматът на мащерка, многото вятърни мелници и красивите, девствени плажове правят усещането на остров Парос като нещо неземно. Островът е и любимо място на много сърфисти, благодарение на ветровете в тази част на Егейско море.

Санторини, Гърция

Оставаме в живописната ни южна съседка и отиваме на един от най-известните острови в света – Санторини. Едва ли има човек, който да не е виждал поне на снимка живописните сини куполи на църквите и белите варовикови стени на къщите на острова. Възникнал след голям вулканичен взрив преди повече от 3500 години, остров Санторини носи освен така присъщата за мястото романтика, но и много мистицизъм. Това се дължи на факта, че според някои именно изгубената цивилизация на Атлантида е била разположена тук.

Въпреки сравнително малките размери, островът има какво да предложи на всичките си посетители. От възможности за пазаруване в столицата Фира, до посещенията на манастири, та чак до разходка до двата кратера Неа Камени и Палея Камени, образувани от множеството изригвания на вулкана.

В следствие на същия този вулкан част от плажната ивица е черна. В Южната част се намира червеният плаж, достъпен само по вода и белият плаж, който е предимно ползван за атракция.

А най-хубавото от всичко е, че желаещите да пътуват от България могат да го направят благодарение на множеството екскурзии и почивки до остров Санторини.

Хвар, Хърватия

Сменяме обстановката и се пренасяме към Далматинските острови в Адриатическо море, където се намира следващата ни дестинация. Остров Хвар е често определян като „земен рай“ заради преобладаващото слънчево време и множеството възможности за забавление. Освен всичко друго, тук идват и много знаменитости, така че никога не се знае дали няма да срещнете някой ваш любим актьор или певец.

Остров Хвар е също така много известен с лавандуловите си полета и стария град, който е и част от списъка на ЮНЕСКО.

Иския, Италия

Остров Иския има любопитна история – според легендата той е възникнал след битката на Юпитер с титаните. Разгневен, богът откъснал парче от вулкана Етна и го пратил срещу своя враг Тифон. Тази скална отломка паднала в Неаполския залив, а термалните води в Иския са сълзите на боговете на Олимпа, в които се заселили нимфи.

Независимо дали ще решите да повярвате на легендата или не, едно е сигурно – ако търсите място където да получите най-добрите СПА процедури и да се потопите в някой от термалните извори, то остров Иския е вашето място за почивка.

Малта

Последният остров, който избрахме е самостоятелна държава и се намира в Средиземно море. Малта е най-малката страна членка на Европейския Съюз и се състои от три острова – Малта, Гозо и Комино.

Богатата история на острова и благоприятното време през по-голямата част от годината правят Малта любима дестинация за всеки тип турист. Дали ще предпочетете да обикаляте множеството крепости, някога обитавани от рицарите Тамплиери, музеите или шопинг центровете, или просто ще се препичате цял ден на красивите плажове, то Малта със сигурност има какво да ви предложи.